Ligging

 

Ons huisje (Nr. 33) is gelegen in het domein Les Bastides du Ventoux in het rustige dorpje Loriol-du-Comtat, in het hartje van de Provence, vlakbij de Mont-Ventoux. Door de centrale ligging is het een uitstekende uitvalsbasis voor fietsliefhebbers, mensen die houden van cultuur en de natuur.

De bakker bevindt zich op wandelafstand van ons vakantiehuisje.  Vlaknaast de bakker is er ook een superette.

Op 2 km afstand in Sarrians is er een grote Intermarché waar alles verkrijgbaar is. In de Intermarché is er een afzonderlijke bakkerij, beenhouwerij, viswinkel en kaaswinkel.

In Carpentras op 5 km afstand zijn er talloze winkels en zelfs een winkelcentrum.

Vanuit het rustige vakantiedomein kan u de Provence verkennen.

Steden als Carpentras, Orange, Avignon, Vaison-La-Romaine zijn bereikbaar op 5 tot 30 minuten rijden.

Dan zijn er de talloze pittoreske en Middeleeuwse dorpjes zoals bv Venasque, Gordes, Pernes-Les-Fontaines, Isle-Sur-La-Sorgue, Seguret enz… eveneens in de nabije omgeving.

Het is ook een wijn- en fruitstreek (druiven, aardbeien, abrikozen) waar je de meeste domeinen kan bezoeken. Daar heb je vaak de mogelijkheid tot degusteren of mag je zelfs picknicken in de wijngaarden.

Gedurende de maanden juni tot en met september zijn er de ontelbare markten en festiviteiten in een streek waar folklore nog een rol speelt.

Zelfs de Middellandse Zee en de Camargue zijn bereikbaar mits 75 minuten rijden. Meer dan de moeite waard voor een dagtrip.